miércoles, 26 de octubre de 2011

DIPLOMA THE BEST MARATHON


6143
LLUIS
LAZARO LAHUERTA
PUESTO GENERAL
Sèniors Masculí
TIEMPO
TIME 10K
14,6K
25,6K
33,2K
RITMO KM
43
28
03:18:26
00:47:08
01:09:02
02:00:20
02:36:23
00:04:42

lunes, 24 de octubre de 2011

FIVE FINGERS




Aquest diumenge vaig veure en la marato una parella provant aquest nou calçat. Sembla divertit.A continuacio us explico que son els five fingers.
QUE SON LAS FIVE FINGERS?
A diferencia
de cualquier zapato en el mercado hoy en día, las Five Fingers SPEED han sido diseñadas
específicamente para una experiencia más natural a la hora de caminar.
Construida sobre una plataforma completamente nueva, las SPEED cuentan con un
tejido Dri-Lex ® de 3 mm cubierta de poliuretano y un diseño anatómico de 3 mm
que ofrece una protección mayor ya que distribuye el impacto sin comprometer las
articulaciones. Especialmente diseñados para correr por el cierre de cordones y
la parte superior de malla que permite una mejor ventilación. SPEED ES IDEAL:
Trekking, Correr, Fitness y ViajesVIBRAM Fivefingers es un concepto diferente a
cualquier otro calzado en el planeta. No sólo por acercarte más a la naturaleza,
sino porque VIBRAM
Fivefingers te aporta una serie de beneficios físicos, y mejora tu estado
biomecánico.Entre otras propiedades, VIBRAM Fivefingers, aporta:1.
Fortalece los músculos del pie y la pantorrilla2.
Mejora el movimiento natural del pie3.
Estimula las funciones neuronales, que mejoran el equilibrio y
agilidad4. La estimulación neuronal, proporcionan un mejor
conocimiento del cuerpo5. La nueva postura, mejora el alineamiento de la espina
dorsal, y en general la posición de todo el cuerpoAdemás,
Fivefingers son bonitas, originales y para utilizar
siempre.KSO: 133 gramos cada uno.CUIDADOS Y LIMPIEZASe
pueden lavar a máquina. Utiliza el programa de lavado para prendas sintéticas
con detergente corriente. Sécalas colgándolas al aire.

BERLIN SEPTEMBRE 2012


Setmana de steps diaris com de costum de mati amb divendres afegit sessio de swim 1000 metres amb 80 abdominals. Dissabte sortida amb el company Alfred els dos mano a mano per completar entrenament suau des de casa fins al llac petit amb un total de run de 14km a bon ritme. Ja te confirmada la temporada 2012 tant a Mallorca com a Gran Canaria. Aixo em queda lluny pero de moment anem fent boca amb la inscripcio ja feta a la MARATO DE BERLIN SETEMBRE 2012. De moment ja tenim el repte pel company-amic Toni.
Despres de la mitja del mediterrani d'ahir diumenge, en Toni ja es va sentir com pez en el agua, es a dir, millorant el ritme de carrera baixant de 7' km a 6,28", per tant, correcte evolucio amb un final amb bona energia i sensacions.
Per tant molt ilusionat pel any que ens espera de poder estar al costat del Toni per poder entrenar i aconseguir novament aquest repte que son "palabras mayores". Pero es ben cert que el que la sigue la consigue. I aixi serà, que ho tingui ben clar. Nomes cal fer els deures amb il.lusio i tranquilitat.
A titol personal, molt content per poder participar en una nova marato, i aquesta ha estat la 8, sembla mentida, fa quatre dies abans de neixer els petitons, jo començava amb la il.lusio de poder acabar una marato. I ja ho veieu aquesta la vuitena, i el que es mes fort la de Berlin segurament serà la 10. Esperem arribar-hi i poder disfrutar. Com diu Alfred, nomes manca "SALUT I FORÇA".
Respecte el resultat molt mes que content, producte de bons entrenaments, he pogut superar el record del 2007 en 10 minuts more or less, de 3:27 a 3:18 situant-me en la posició 43 de 205 participants. Ritmes de 4:42 molt regulars amb paradas tecnica inclosa.
Circuit molt plà i ràpid tot i que la sortida al ser multicursa (10,21 i 42km) va ser molt lenta i dificultosa. Però organitzacio molt be, un 10 en els avituallaments, senyalitzacio i espai. Nomes mancava l'animacio de la gent, sembla mentida que en un pais com Catalunya, la gent no es volqui en animar als participants a diferencia d'altres llocs com en la Behobia, Nova york,...
En resum bones sensacions, amb un ritme constant de carrera, passant la mitja a 1:38.
Em vaig quedar flipat quan abans d'arribar a meta vaig poder adelantar a Emi Baquero, la segona dona classificada, no ho hagues somiat mai poder aconseguir aquest estat fisic. Ara toca descansar i seguir disfrutant de l'esport on poder acompanyar a familia, amics,.... per compartir una bona jornada i reptes mes que el resultat en si que es una questio purament fisica. Es pot ser millor combinar el tema fisic amb el mental que pot donar mes equilibri, en resum BUSCAR EL TERME MIG DE LES COSES, segons deia un filosof.
Per completar el dia, un dinar de aupa amb uns MACARRONS de la sra. amb FAMILY. Que mes es pot demanar?????
En resum, un cap de setmana (dissabte vam anar a la festa del SUPER 3) de pelicula.
See you later.

domingo, 16 de octubre de 2011

COLL ESTENALLES - PFM







Setmana suau d'entrenaments,
Dilluns: steps 10x100 i 20x50
Dimarts: steps 10x100 i 20x50
Dimecres: steps 10x100 i 20x50
Dijous: steps 10x100 i 20x50
Divendres: swim 1km + 80 abdominals
Dissabte: descans
Diumenge: 14km mountain
Feia mesos que restava pendent l'entrega de medalla al seu lloc de desti. No arribava la ocasio i al final ha pogut ser. Sortida Terrassa 6am direccio coll estenalles deixem cotxe i amb equipatge SALOMON+RAIDLIGHT i frontal, direccio PFM, fosc pero amb bona temperatura, ha estat un bon entrenament per setmana vinent MItja marato del Mediterrani on ens tornarem a trobar en pocs dies al amic Toni per afrontar la seva segona mitja de l'any i en els darrers anys. Sensacions de les Salomon mes lleugeres que el model anterior. En definitiva, bon ritme i paissatge local molt bonic.
A nivell personal afrontaré per concloure temporada i per segona vegada en la meva curta trajectoria com atleta una segona marato en la mateixa temporada. La veritat es que no sé com anirà però en les darreres setmanes he pogut practicar entrenaments de llarga distancia que m'han animat a poder provar novament aquest repte. Records com els del 2007 amb la marato de nova york. Bueno ja us explicare. Anire sol a veure quin ritme puc aguantar, pero la veritat es que nomes acabar em permetra haver culminat un 2011 ben distret amb diferents proves tant de run com de triatlo amb bones sensacions. Gracies novament a l'ajut de la meva dona i els dos petitons.
Finalment tambe haig de dir que ja esta feta la inscripcio de JEAN BOUIN on aniré de espectador per animar a la TXELL que s`inicia OFICIALMENT en la distancia de 10km. Serà una prova ben peculiar on hi haura gran representacio FAMILIA AGUILAR (tietas i tiets i la meva dona)Esperem que aixo per els petitons serveixi de ganxo per quan siguin grans la pràctica de l'esport.
Bueno, eso es todo por esta semana.

lunes, 3 de octubre de 2011

MARATO HIBRIDA = MITJA DE TERRASSA + MITJA DE SANT CUGAT


Despres de la SAILFISH, setmana de relax amb dilluns de swim 1000 metres + 80 abdominals, dimarts,dimecres,dijous i divendres, steps 10x100x1 i 10x50x2. Bones sensacions despres de l'esforç pensant que em costaria mes el poder sentir-me al 100x100. Dissabte vaig sortir a rodar amb 10km i diumenge preparat tot per el gran repte particular on vaig poder fer 21km per Terrassa a bon ritme amb un 1:40 i posteriorment amb la prova oficial de la Mitja de Sant Cugat per 5a vegada però aquesta edició recordant vells temps de fa uns 20 anys amb el gran amic retrobat TONI.
Tot va començar fa uns sis mesos quan vam quedar a la platja amb en Toni, les nostres families i jo li vaig comentar el tema de correr i ell sembla que li va intrigar recordant el gran atleta que era fa uns anys. Ho va deixar per buscar noves emocions degut a l'edat que de segur ja ha tancat aquesta etapa. Va decidir possar fil a l'agulla per perdre pes i poder començar a reenpedre una nova etapa amb un sol repte : PODER FER UNA MARATO algun dia. Despres de uns mesos de estricte esforç i dedicació estic segur que va per el bon cami. Aquest diumenge despres de matins d'entrenaments amb bones experiencies, dolors, esforços, somriures, parades, sprints, i banyitos a la platja com a massatges naturals,va arribar el gran dia. Respecte, alimentació correcta i il.lusio per demostrar quin es el limit del cos, tot començava a les 9:30 del mati. Foto de grup de rigor, nervis, motxila preparada amb tots els ingredients, begudes, barretes, gels, i maquina de fotos per gravar l'experiencia, se sent el tret de sortida, passem per arc amb soroll del xip i apa, full de ruta amb gps i pilot automatic. Aquesta es la descripcio inicial de la cursa on els 5km primers van ser de agafar el ritme entorn als 7minuts km's marcats. Aixi segur que anavem be segons els entrenaments que haviem realitzat.
Km 7 prenem el primer gel per agafar força i prevenir qualsevol baixada. Aixi va ser vam seguir endavant (al km 8 coneixem l'Annet mexicana-alemana preparant-se la marato de nova york, quins records!!!!!)Desprès mes endavant sr de 64 anys, quin nivell, anims. Seguim amb el mateix ritme sempre respectant els avituallaments prenent liquid amb bona hidratacio i remullant el cos donada la temperatura del dia elevada.
Per altra banda Albert i Montse al seu ritme sols per primera vegada per finalitzar aquesta prova amb bones sensacions.
Seguim els seguents km's on en el 11km es pren barreta per no deshidratar-se i el cos li respectava el mantenir el ritme. Arribem km 15 i segueix igual pero per protegir novament decaigudes un altre gel. Coneixem xicota que fara la BEHOBIA enguany, bona cursa amb un ambient magnific.
Arribem al km 17 de tornada cap a Sant Cugat i seguim a ritme una mica per sota de 7 però es presenta el primer i unic problema, PAJARON DEL MIL, el cos no li tira ni en conya, pero es pren novament gel, aquarius i s'hidrata tot el cos amb molta aigua evitant passar per llocs amb sol buscant ombra. Passem els 10 minuts pitjors de la carrera, pero amb un cap sempre en POSITIU, esforç que te clar que ha de fer tot esportista per aconseguir el seu trofeig i repte personal. Aixo va durar 1km exacte, sensacions novament de recuperacio recobrant els ritmes anteriors a 7minuts km. En el 20km ens trobem en Santi (company de l'edicio que vam fer de petits) i seguim tots tres cap al darrer km que ens portara a la linia de meta, anavem animant.lo que ho havia fet de PM, que ja estavem, ANIMS. I aixi va ser al veure la curva de la Rambla del Celler veiem la recta final, arc d'arribada i seguim amb força cap al cami de la gloria. Quina cara de satisfaccio i emocio del Toni, quina alegria. Era el tio mes feliç de tots nosaltres, s'ho havia proposat i ell solet ho va aconseguir.
En resum, MOLTES FELICITATS, ho has aconseguit, el que algo quiere algo le cuesta. Ara ja tenim fet la meitat dels deures, nomes resta una petita part per la MARATO BCN 2012.
Felicitats a la Montse i Albert per la seva nova mitja. Sembla que la temporada ja s'acaba i a punt de marcar reptes per any 2012. Esperem que porti nous reptes emocionants.
Esto es todo amigos.
PD: resta pendent la cronica de la SAILFISH.